Contents ...
udn網路城邦
首爾近郊悠閒一日遊:京畿道始興市烏耳島오이도
2020/02/19 16:41
瀏覽97
迴響0
推薦4
引用0
首爾近郊景點有好多,南怡島,草尼馬樂園,兩頭水,南楊州水之庭園,仁川,江華島等等。今次約咗個好耐無見嘅朋友,所以想揾個地方係有景點,有美食,又可以hea嘅地方。但我上面提及嘅景點好多已經去過,有啲又唔啱我要求,想去南楊州水之庭園睇波斯菊但啲花又未開,諗咗好耐,終於揾到個附合我咁多要求嘅地方-烏耳島。
烏耳島位於京畿道始興市,由首爾去非常簡單,只係坐4號線到烏耳島終站,由首爾站出發乘坐4號線到烏耳島站需時大約1小時17分鐘,車費2,050won。
烏耳島最出名嘅打咭位有紅色燈塔(오이도빨간등대),生命之樹觀景台(생명의나무 전망대),同艦上觀景台(오이도함상전망대)。美食嘅有烤貝類同海鮮,靚靚cafe Project C (프로젝트씨)。上述景點全部位於烏耳島路嘅海邊上。由烏耳島站2號出口外嘅巴士站轉乘30-2巴士,於烏耳島綜合魚市場(오이도종합어시장)落車,穿過魚市場往海邊走就會見到大大個紅色燈塔响面前。
位於始興市西邊海岸的烏耳島,全島皆有貝塚分布,並有豐富的海洋生態,所以嚟到呢度等一件事當然要食烤貝。到達烏耳島路上整條街都係烤貝餐廳,餐廳職員會好熱情咁向你招手叫客,我哋係平日去,遊客唔多,所以一路上都有好多人歡迎我哋,真係有啲驚2H2D夜夜久春藥網 【日本性奮劑】催情春藥增加性興奮 印度樂威壯Levitra壯陽藥 印度神油climax 威爾剛 日本性素春藥 日本藤素 瀰漫之夜 第七代加強版一炮到天亮 美國黑金
有誰推薦more

限會員,要發表迴響,請先登入